Inspectoratul Școlar București: Încep înscrierile pentru admiterea la liceu. Calendarul de înscriere și examene

Inspectoratul Școlar București: Încep înscrierile pentru admiterea la liceu. Calendarul de înscriere și examene
Publicat: 24/04/2019, 11:57

Elevii de clasa a VIII-a care doresc să susțină probele de aptitudini, sau probele de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, resepctiv de limbă modernă se înscriu direct la centrul unde se organizează proba respectivă, în baza anexei la fișa de înscriere eliberată de școala de proveniență, în perioada 8 – 9 mai 2019. Înscrierea pentru probele de aptitudini este în perioada 13 – 14 mai 2019. Desfășurarea probelor va avea loc în perioada 15 – 17 mai 2019, transmite Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), pe pagina sa.

Examenul de verificare a cunoștințelor de limbă modernă constă în două probe: proba scrisă, care pentru care se acordă 70 de puncte, din care 10 din oficiu, și proba orală, pentru care se acordă 30 de puncte.

Timpul de lucru pentru redactarea lucrării scrise este de 60 de minute iar nota minimă de admitere este 6 (șase), transmite ISMB.

Rezultatele se afișează pe 20 mai 2019, la ora 10.00.

Contestații se admit numai pentru probele scrise și se depun la secretariatul centrului, în data de 20 mai 2019. Rezultatele finale, după contestații, se afișează în ziua de
24 mai 2019, în fiecare centru. În aceeași zi, la ora 12.00, se transmit Comisiei de Admitere a Municipiului București, listele cu rezultatele finale, electronic și letric.
În data de 27-29 mai 2019, candidații își ridică anexele fișelor de înscriere de la centrele unde au susținut proba de verificare a cunoștințelor de limbă modernă.

Pe 4 iunie 2019, candidații care au participat la aceste probe depun anexele fișelor de înscriere la unitățile gimnaziale absolvite. Aceste anexe se vor atașa fișei de înscriere.

Este considerat promovat candidatul care a obținut minimum nota 5 la examenul de verificare a cunoștințelor de limba și literatura maternă și minimum 6 la examenul de verificare a cunoștințelor de limbă modernă.

Candidații care au promovat pe parcursul învățământului gimnazial examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine pot solicita recunoașterea și echivalarea rezultatelor obținute la aceste examene cu proba de verificare a cunoștințelor de limbă modernă pentru admiterea în clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulație internațională.

Recunoașterea și echivalarea rezultatelor obținute la aceste examene cu proba de verificare a cunoștințelor de limbă modernă pentru admiterea în clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulație internațională se fac, la cerere, dacă certificatul obținut/diploma obținută validează un nivel de competență lingvistică egal sau superior nivelului A2, corespunzător Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi.

Candidații cărora li se recunosc și li se echivalează rezultatele obținute la examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine, conform prevederilor prezentului ordin, primesc nota 10 la proba de verificare a cunoștințelor de limbă modernă pentru admiterea în clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulație internațională.

Candidaților, care, în clasa a VII-a sau a VIII-a, au obținut premiul I, al II-lea, al III-lea sau mențiune la etapa națională a olimpiadei de limbile engleză, sau franceză, germană, italiană, spaniolă/rusă, li se recunosc rezultatele obținute la olimpiadă, în baza diplomei emise de Ministerul Educației Naționale, și li se echivalează cu nota 10 la proba de verificare a cunoștințelor de limbă modernă pentru admiterea în clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne
de circulație internațională.

În ceea ce privește examenul de verificare a aptitudinilor, înscrierea se face pe 13 și 14 mai iar desfășurarea propriu-zisă a probelor are loc pe 15 – 17 mai 2019, rezultatele urmînd să se afișeze pe 20 mai 2019.

Cât privește admiterea elevilor la clasele cu program sportiv, aceasta este condiționată, pe de o parte, de avizul medical favorabil pentru participarea la probele de aptitudini sportive, ca o condiție eliminatorie, și de susținerea și promovarea probelor de aptitudini sportive.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
DUREROS! Semnele cu care a rămas Oana Lis după CANCERUL DE PIELE
Reparaţiile auto, mai scumpe şi cu 20%. La o lucrare de 15.000 de lei, 5.500-6.000...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Noi ajutoare pentru români! Ministrul Muncii a anunțat două proiecte în valoare de 85 de...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
Buletinul și permisul se SCHIMBĂ complet. Este o premieră în România
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Alimentele bogate în sare ar trebui interzise, recomandă OMS
×